lauantai 8. joulukuuta 2012

Jouluvalmisteluja

Joulukoristeita ilmestyi ensin etukuistille... Hankin muutamia viiniköynnöksistä tehtyjä palloja sun muita ja suihkutin ne ajankohtaan sopivammilla väreillä ja ripustin katoksen alle. Olisi pitänyt tyytyä vain palloihin, sillä niistä sai mielestäni parhaannäköiset koristeet (tai sitten mielikuvitukseni vaatii vähän kehittämistä).






Junioria ilahdutettiin taas tänä vuonna partiolaisten adventtikalenterilla. Kaveri ei taida edes muistaa aikaa, jolloin hänellä ei olisi ollut sellaista kalenteria
Haimme joulupuun tuttuun tapaan Sugarlandin puufarmilta, mutta nyt tosin kaksi viikkoa normaalia myöhemmin. Perinteinen ajankohta on ollut kiitospäivän jälkeinen sunnuntai, mutta tänä vuonna odotimme juuri silloin vieraita ja seuraavana viikonloppuna oli juniorin futisturnaus.Tänään oli tilaisuus tehdä ekskursio farmille, katsastaa valikoimat ja kaataa sopiva mänty (mäntyjähän me aina täällä suosimme; siitä on vaan tullut tapa ja ovathan ne keskimäärin edullisempia kuin kuuset). Koristeet noudattavat tuttua linjaa eikä GBK:n viiriä suinkaan voitu unohtaa. Ei sitä kuusenkoristeeksi ole varmasti tarkoitettu, mutta sopii meistä sinne pallojen seuraksi oikein mainiosti.















Fuksianpunainen kameliani kukkii ahkerasti. Tänään huomasin siinä yhden lähes valkean kukan kaikkien niiden vahvanpunaisten joukossa. Aika hilpeä näky!
















Ettei väri-iloittelu jäisi pelkästään joulukoristeiden ja pihan kukkasten varaan, niin kävin tänään kampaajalla ja marssin sieltä ulos taas uudennäköisenä. Olin varannut ajan pelkästään hiustenleikkuulle, mutta kampaajani tykkäsi, että irrotellaan vähän. Eihän tuosta voi kuin tulla hyvälle tuulelle!








Lisäys: Koska LeenaIrene kyseli Pietarsaaren jouluvalojen perään, niin voin todeta, että ne olivat itse asiassa ensimmäisenä ylhäällä, kaikki muut koristukset ovat seuranneet perässä. Tässä vielä kuva todisteeksi. Olisi ehkä pitänyt vaihtaa sydämen ja ristin paikkaa, niin menisivät ulkoa katsoen oikeassa järjestyksessä, mutta mitä pienistä. Nämä valot ovat minun ehdoton suosikkini koristeiden joukossa, vaikkei mikään kotoa tuotu perinne olekaan! Eihän kokkolalaisilla voinut mitään pietarsaarelaismeininkiä olla ikkunoissa...



5 kommenttia:

  1. Hienot valmistelut - Rouvan frisyyriä myöten. Mutta yhtä jäin kaipaamaan: joko Pietarsaaren jouluvalot on otettu esille? Vai kuuluuko ne ripustaa vasta myöhemmin?

    VastaaPoista
  2. Hyvä hyvä, kiitos täydenyksestä! -Sieltä kaukaa katsoen Kokkola ja Pietarsaari toki ovat sitä paitsi aika lähellä toisiaan....

    VastaaPoista
  3. Pitää aivan paikkansa eikä minulla ole mitään pietarsaarelaisia vastaan, vaikka aikoinaan olivat muka niin tyyriitä,kun heillä oli Stockmanin tavaratalo ja meillä ei. Ei vain, ihan kunnon väkeä.

    VastaaPoista
  4. Aina oppii uutta! En tosiaan tiennyt, että Pietarsaaressa on ollut Stockmann. Vähemmästäkin tyyristyy....

    VastaaPoista
  5. Kyllä siellä oli. Merkittävistä Stockmann-hankinnoista mainittakoon kangas lakkiaisasuuni. Se asu olisi kestänyt vaikka jälkipolville, kun oli peräti sisustuskankaasta tehty. Aika topakka!

    VastaaPoista