Salaattipöydästä minulle jäi erityisesti mieleen yksi salaattikastikkeista, jollaista en ollut ennen maistanut: basilikakastike. Pidän kovasti basilikasta muutenkin - pesto, bruschetta, muutama lehti sinne, muutama tänne... - joten tuo upposi minuun heti. Tänä aamuna rupesin hakemaan netistä ohjeita vastaavalle ja toki niitä löytyy lähtien etikkapohjaisista erilaisiin majoneesiviritelmiin. Fogo de Chaon versio oli melko vahvanvihreä eikä ihan yhtä juoksevaa ja läpikuultavaa kuin nuo perusvinegraittet, muttei myöskään niin jähmeää, että jäisi kauhaan kiinni, kuten voisin kuvitella jonkin majoneesiversion olevan. Löysin muutaman, jossa oli käytetty maustamonta kreikkalaista jugurttia antamassa kermaisuutta (jota tuossa oli hieman menemättä överiksi) ja muina aineita tietysti basilikaa (laittaisin tuoretta, jos itse tekisin, mutta varmaan kuivattukin käy), valkosipulia maun mukaan ja sitten esim. salotti- tai kevätsipulia (josta saisi lisätöjäyksen vihreää sävyä kastikkeeseen), sitruunanmehua, oliiviöljyä, balsamietikkaa (jota tuskin oli eilisessä tai sitten ihan vähän, sillä se voisi tehdä värin "tunkkaisemmaksi"), hunajaa, suolaa ja pippuria. Täytyypä joskus kehitellä oma versio, sillä tuo oli hyvää!
"Forsan et haec olim meminisse juvabit." - "We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars." (Oscar Wilde) - "From now on, I’ll connect the dots my own way" (Calvin & Hobbes) “Isn't it funny how day by day nothing changes, but when you look back, everything is different...” ~C.S. Lewis
sunnuntai 25. marraskuuta 2012
Uusi salaattikastikeidea!
Olin eilen seniorin ja juniorin kanssa brassiravintola Fogo de Chaossa illastamassa. Oltiin käyty siellä pari vuotta sitten herrojen synttäreitä viettämässä ja nyt oli hyvä syy mennä uudestaan, koskapa meidän 20. hääpäivä lymyilee ihan näihin aikoihin. Toki sinne voi suunnata ilman erityisempää syytäkin, sillä ruoka on erinomaisen hyvää eikä palvelussa moittimista. Vaikka tuonne nimenomaan mennään lihaa syömään, niin mahtavasta salaattipöydästä piisaa valikoimaa kasvissyöjillekin.
Salaattipöydästä minulle jäi erityisesti mieleen yksi salaattikastikkeista, jollaista en ollut ennen maistanut: basilikakastike. Pidän kovasti basilikasta muutenkin - pesto, bruschetta, muutama lehti sinne, muutama tänne... - joten tuo upposi minuun heti. Tänä aamuna rupesin hakemaan netistä ohjeita vastaavalle ja toki niitä löytyy lähtien etikkapohjaisista erilaisiin majoneesiviritelmiin. Fogo de Chaon versio oli melko vahvanvihreä eikä ihan yhtä juoksevaa ja läpikuultavaa kuin nuo perusvinegraittet, muttei myöskään niin jähmeää, että jäisi kauhaan kiinni, kuten voisin kuvitella jonkin majoneesiversion olevan. Löysin muutaman, jossa oli käytetty maustamonta kreikkalaista jugurttia antamassa kermaisuutta (jota tuossa oli hieman menemättä överiksi) ja muina aineita tietysti basilikaa (laittaisin tuoretta, jos itse tekisin, mutta varmaan kuivattukin käy), valkosipulia maun mukaan ja sitten esim. salotti- tai kevätsipulia (josta saisi lisätöjäyksen vihreää sävyä kastikkeeseen), sitruunanmehua, oliiviöljyä, balsamietikkaa (jota tuskin oli eilisessä tai sitten ihan vähän, sillä se voisi tehdä värin "tunkkaisemmaksi"), hunajaa, suolaa ja pippuria. Täytyypä joskus kehitellä oma versio, sillä tuo oli hyvää!
Salaattipöydästä minulle jäi erityisesti mieleen yksi salaattikastikkeista, jollaista en ollut ennen maistanut: basilikakastike. Pidän kovasti basilikasta muutenkin - pesto, bruschetta, muutama lehti sinne, muutama tänne... - joten tuo upposi minuun heti. Tänä aamuna rupesin hakemaan netistä ohjeita vastaavalle ja toki niitä löytyy lähtien etikkapohjaisista erilaisiin majoneesiviritelmiin. Fogo de Chaon versio oli melko vahvanvihreä eikä ihan yhtä juoksevaa ja läpikuultavaa kuin nuo perusvinegraittet, muttei myöskään niin jähmeää, että jäisi kauhaan kiinni, kuten voisin kuvitella jonkin majoneesiversion olevan. Löysin muutaman, jossa oli käytetty maustamonta kreikkalaista jugurttia antamassa kermaisuutta (jota tuossa oli hieman menemättä överiksi) ja muina aineita tietysti basilikaa (laittaisin tuoretta, jos itse tekisin, mutta varmaan kuivattukin käy), valkosipulia maun mukaan ja sitten esim. salotti- tai kevätsipulia (josta saisi lisätöjäyksen vihreää sävyä kastikkeeseen), sitruunanmehua, oliiviöljyä, balsamietikkaa (jota tuskin oli eilisessä tai sitten ihan vähän, sillä se voisi tehdä värin "tunkkaisemmaksi"), hunajaa, suolaa ja pippuria. Täytyypä joskus kehitellä oma versio, sillä tuo oli hyvää!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minullakin oli viime keväänä suunnitelma kokeilla basilikaa erilaisiin pestoihin yms, mutta sato kutistui kutistumistaan ja homma jäi hoitamatta. Raportoithan tuotekehityksestäsi, jos vaikka ensi kesänä riittäisi aurnkoisia päiviä basilikallekin!
VastaaPoistaRaporttia tulee, jos saan kunnollisen version aikaiseksi. Toivottavasti saan, sillä Fogon kastike oli todella hyvää.
VastaaPoista