sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Adventtia ja askartelua

Kiitospäivän jälkeinen sunnuntai on perinteisesti ollut se päivä, jolloin menen juniorin kanssa joulukuusenhakumatkalle ja tänä vuonna tuo osuu myös ensimmäiseksi adventiksi. Suunta on tuttu puufarmi vähän matkan päässä meiltä. Vuosia sitten olimme hakemassa yhtä toista paikkaa, mutta eksyin ja satuimme onnkkaasti löytämään tämän ja siitä lähtien olemme aina käyneet Sugarlandissa. Siellä annetaan saha käteen ja lappunen mukaan, jossa kerrotaan puihin kiinnitettyjen nauhojen salat. Tänä vuonna oranssi nauha oli $25, valkoinen $30 ja keltainen $35 jne. Sanoin juniorille, että me valkataan jokin noista kolmesta. Sen kalliimpaa puuta ei kannata ottaa ja sitä paitsi alkavat olla jo liian isoja kuljetettaviksi.

Harhailimme pikkasen aikaa katsomassa puita ja sitten löytyi sopiva keltanauhainen mänty (mäntyjä se tosiaan ovat. Muutama seetrikin löytyisi ja stten saa valmiiksi kaadettuja kuusia, mutta ne on varmaan tuotu jostakin muualta ja ovat myös aika hintavia). Puut on sahalla vedetty joulukuusen muotoisiksi; eivät ne muuten noin kauniiksi kartioiksi kasvaisi. Juniori kaatoi puun näppärästi, se pakattiin muoviverkkoon, kiinnitettiin auton katolle ja sitten huristeltiin kotiin koristelemaan!
Ja tiedättekös, mitä tässä kuvassa oikein on? Päivän askarteluni tulosta. Olen tilannut lehden nimeltä Better homes and gardens. Se julkaisu täyttää Rouvan Varsinais-Suomesta ehdot ilmaukselle ällöpositiivinen, mutta sisältää kaikesta täydellisyydestään huolimatta kiintoisia sisustusjuttuja ja askarteluvinkkejä. Näitä pikkukoukkuja minä sitten väsäsin - idean sain vastikään ilmestyneestä joulunumerosta.

Tässä on yksi koukuista päässyt käyttöön eli joulupallon ripustukseen. Antaa myös peruskoristeelle oman pikantin pikkulisänsä. Noita voisi vääntää enemmänkin, kun materiaaleja sattuu olemaan runsaasti!
Ja olisikohan nyt glögin aika?





2 kommenttia:

  1. Tästä voisi sanoa: LOISTAVA idea! Taidan tietää, mihin olet aiemmin käyttänyt noita materiaaleja...

    VastaaPoista
  2. Peesaan edellistä kommentoijaa! Erityisen loistavan tästä ideasta tekee se, että nämä ripustimet eivät takerru kuusenoksiin (tai teillä siis männynoksiin) hankalasti, vaan koristeet voi aikanaan näppärästi nostaa pois sijoiltaan. - Jotenkin näistä tulivat myös kalastusvieheet mieleen :)

    VastaaPoista