torstai 19. kesäkuuta 2014

Potut pottuina

Nautiskelen edelleen ystävättäreni P:n meille tilaamasta Bon Appetit -lehdestä. Tilaus jatkuu vielä tämän vuoden lopulle - aah!

Toukokuun numerossa esiteltiin rapeat suola-etikkaperunat ja minähän kokeilemaan, koska resepti vaikutti niin kiintoisan yksinkertaiselta: perunat keitetään etikkaliemessä ja sitten laitetaan pannulle ruskistumaan. Mausteeksi etikan lisäksi vain suolaa ja ruohosipulia.

Reseptissä ehdotettiin pieniä Yukon Gold -perunoita. Meillä sattui olemaan kotona vain Russetteja, jotka ovat isoja, enemmän sellaisia jauhoisia & murenevia uunipernoita, mutta koska en aikonut käydä erikseen kaupassa perunanhakureissulla, niin saivat kelvata. Ja koska nyt ovat myös meneillään jalkapallon maailmanmestaruuskisat ja Japani pelasi Kreikkaa vastaan, niin en ruvennut vahtimaan paistinpannua, vaan laitoin neljään osaan leikatut Russetit pizzakivelle uuniin ruskistumaan. Pienet perunat voi halkaista ja jos ovat ihan pieniä, niin käyvät kokonaisinakin.

Tarvitaan siis 2½ dl etikkaa, 1 rkl suolaa, 1 kg perunoita. Perunat keitetään kypsiksi etikkaliemessä (vettä sen verran, että perunat peittyvät parin sentin verran). Kypsät perunat valutetaan kuiviksi ja sitten laitetaan voidellulle pannulle ruskistumaan. Päälle merisuolaa, ruohosipulia ja tilkka etkkaa ja nam! Futiskisojen takia laitoin siis meidän potut pannun sijasta uuniin n 225 asteeseen 20 minuutiksi halkaistu puoli päällepäin ja sitten käänsin ne viideksi min kuoripuoli päälle. Voi juupeli, että olivat hyviä!! Pitää joskus kokeilla vähemmän jauhoisilla perunoilla, mutta onneksi nämä eivät murenneet käsiin kuitenkaan. Luulin myös etikan maistuvan paljon voimakkaampana, mutta eipä ollenkaan.

Meidän kisastudio kannusti Japania tässä matsissa Kreikkaa vastaan, mutta ei riittänyt meidänkään uho voittoon asti. Tasapeli sentään, mutta tässä on kivinen tie edessä, jos Japani aikoo edetä lohkostaan.







Hyvää juhannusta kaikille! Täällä ollaan "nautittu" yli 30 asteen helteistä. Tulikärpäset valaisevat soihduillaan pimeää iltaa eli se Suomen valoisista kesäöistä, mutta kesä on kesää, oltiin sitten millä puolella rapakkoa tahansa.



2 kommenttia:

  1. Hyvää juhannusta teillekin! Onko tuo etikka muuten viinietikkaa? Meillä kun valikoimista löytyy väkiviinaetikkaakin.

    VastaaPoista
  2. Väkiviinaetikkaa oli tuossa reseptissä. Kokeilen joskus uudestaan erilaisilla perunoilla, vaikkei tämä ensimmäinenkään testi hukkaan mennyt. Helppoa ja hyvää!

    VastaaPoista