lauantai 16. helmikuuta 2013

Team Xtreme

Töissä alkoi 10 viikkoa kestävä "health challenge", jossa kisataan kahden hengen porukoissa. Yksi joukkueista, The Loseketeers, hankki itselleen punaiset t-paidat yhteishengen nostamiseksi. Koska emme halunneet olla pekkaa pahempia, niin varastin idean meille. Löysin urheilulliset - kuinkas muutenkaan - paidat ja painatin niihin joukkueemme nimen (joka taas on pöllitty juniorin sisäfutisjoukkueelta, koska nimessä oli niin hyvä soundi).

Mukana on noin tusinan verran joukkueita ja tarkoituksena on 10 viikon aikana mm. saada painoa 10 paunaa (4.5 kg) alemmas ja kohottaa kuntoa ja noin kaikenkaikkiaan olla terveyden perikuvia (tai ainakin olla matkalla sinne). Ne joukkueet, joissa molemmat jäsenet saavuttavat painotavoitteen, pääsevät mukaan arvontaan, jossa voi voittaa muutaman satalappusen.

Terveystiedotukseen ja ennaltaehkäisevään valistukseen & lääkärintarkastuksiin ollaan ruvettu panostamaan oikein tosimielellä meidän firman uuden sairausvakuutuksen myötä ja tämä kisa on osa sitä projektia. Sairaskulut kasvavat USA:ssa kovaa vauhtia ja vakuutusmaksut nousevat perässä. Koska sairausvakuutukset hoituvat enimmäkseen työnantajan kautta (ellei ole yli 65-vuotias), niin työnantajat ovat ruvenneet seuraamaan hiki otsalla kustannuksia ja miettimään keinoja, miten niitä saisi aisoihin. Rahasyistä meilläkin vakuutus vaihtui toiseen, jossa sairauksien & lääkkeiden omavastuuosuus kasvoi, mutta toisaalta ennaltaehkäisevät "vuosihuollot" katetaan täysimääräisinä ja jatkuvalla syötöllä tulee muistutuksia niistä tarkastuksista. Onneksemme olemme olleet näihin asti kutakuinkin terveitä ja käskemättäkin käymme öljynvaihdossa, mutta toki mekin olemme huomanneet eron entiseen, sillä seniorin kolesteroli- ja verenpainelääkitys, jotka ennen korvattiin kokonaan, maksavat nyt yhteensä $30 kuukaudessa.

Huhtikuussa nähdään, miten meidän joukkue pärjäsi. Voitto kotiin tietysti...

GO TEAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti