maanantai 22. lokakuuta 2012

Pikavierailu

Juniorin jalkapalloilun merkeissä pääsimme kuluneena viikonloppuna käymään Savannahissa. Tuo Georgian suurin satamakaupunki ei ole saanut nauttia läsnäolostani kahteenkymmeneen vuoteen; juniori oli siellä luokkaretkellä muutama vuosi sitten. Savannah on aivan ehdottomasti vierailun arvoinen jo kohtuukokoisen vanhan kaupungin ansiosta, mutta lähellä on myös Ft. Pulaskin vanha linnoitus (vähän kuin Suomenlinna) ja Tybee Islandin hiekkaranta.

Lähdimme ajelemaan lauantaina aamupäivällä ja matkaan kului 4½ tuntia eli ihan kohtuullinen rupeama yhden ottelun takia. Lauantaina pääsimme kuitenkin leikkimään turistia, sillä itse matsi oli vasta sunnuntaina klo 15. Kunhan olimme saaneet hotellipuolen järjestykseen, suuntasimme vanhaan kaupunkiin ja nimenomaan River Streetille, joka on - missäs muuallakaan - kuin joen rannassa ja "in"-kohde kaikenlaisille häppeningeille.

Väkeä piisasi ja tunnelma oli iloinen. Mikäpä ollessa, kun lokakuun ilta oli kaunis ja tyyni. Olisin toivonut meillä olevan enemmän aikaa, niin matkaan olisi voinut liittää jokiajelun tai kummituskierroksen. Savannahissa on kuulemma enemmän kummituksia kuin missään muualla USA:ssa. Pojat (meillä oli matkassa yksi toinen joukkuetoveri myös) kertoivat olleensa sellaisella kierroksella omien luokkaretkiensä aikana ja tykkäsivät, että se oli hauska kokemus.








Savannahissa on filmattu kohtauksia useisiin kuuluisiin filmeihin mm. Roots, Midnight in the Garden of Good and Evil ja minun suosikkini, Forest Gump. Nyt emme kuitenkaan päässeet mihinkään mukaan - ainakaan tietääksemme. Ja Atlantan olympialaisten aikana purjehduskilpailut järjestettiin näillä vesillä.

Muuan tuttuni kehui paikallista Oktoberfestiä; täytyy pitää mielessä tulevaisuutta ajatellen.



Savannahissa on aivan eri tunnelma kuin missään muualla Georgiassa ja isoksi osaksi se johtuu espanjansammaleesta (Spanish moss), jota kasvaa vähän joka puun oksalla. Se on aina jäänyt minulla kaupungin tunnukseksi.

Ja se tärkein: ottelussa tuli 2-2 tasapeli.





3 kommenttia:

  1. Tuolla espanjansammalella täytyy olla jotakin tekemistä niiden kummitusten kanssa...

    VastaaPoista
  2. Ja sammal sopii hyvin Halloweeniin! Otitko mukaan sitä? Saisit siihen entiseen olohuoneen lamppuusi kivat efektit.

    VastaaPoista
  3. No samperi! En yhtään ajatellut haluviiniä sammalia ihastellessani. Hyvin olisi pussillinen kulkenut mukana kotiin. Pidän mielessä ensi reissulla.

    VastaaPoista